LifeGem Deutschland - ADEL BV

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

LifeGem Deutschland


ADEL BV vertegenwoordigd sinds enkele jaren LifeGem herinneringsdiamanten vervaardigd uit crematie-as of een haarlok in Duitsland.

In de natuur ontstaan in diepliggende koolstoflagen ruwe diamanten door de hoge druk en temperatuur die de aardkorst er zelf op uitoefent. Een diamant vervaardigen, zoals LifeGem dat doet, is een kopie van het natuurlijke proces: koolstof wordt in een pers door hoge druk en hoge temperatuur getransformeerd naar een ruwe diamant. Hoe langer de koolstof in de pers aanwezig is, hoe groter de diamant wordt.

Het unieke aan de Herinneringsdiamant is dat heel bijzondere koolstof wordt gebruikt voor de vervaardiging: koolstof uit crematie-as of de haren van uw dierbare overledene.

Het transformatieproces van koolstof tot diamant vindt plaats in de Verenigde Staten en omvat een aantal fasen:

  • het “scheiden” van koolstof van de andere elementen uit de crematie-as of het door verhitting – in een zuurstofarme omgeving – veranderen van een haarlok in koolstof (carboniseren)

  • het zuiveren van de koolstof

  • van de gezuiverde koolstof wordt uiteindelijke een ruwe diamant vervaardigd in een diamantpers

  • De ruwe diamant wordt geslepen en gepolijst in de gewenste vorm.

  • Daarna wordt de geslepen diamant gecertificeerd (persoonlijk certificaat van echtheid) en indien door u vooraf aangegeven een lasergravure in de rondist (zijkant van de diamant) aangebracht.

  • Ten slotte kan uw Herinneringsdiamant worden gezet in het assieraad dat u heeft gekozen.


Gedurende het gehele proces gelden de meest strikte veiligheids- en controlevoorschriften.

voor meer informatie www.lifegem-deutschland.de

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu